Nou rumb a la direcció de la Fundació

 

Bea Josep
Beatriz Fernández, directora sortint   Josep Solà, nou director
Després de 12 anys a la direcció de la Fundació, arriba el moment de deixar el meu càrrec per entomar un nou repte professional.

Han estat uns anys inoblidables, una vertadera escola de vida en molts sentits. He après moltes coses com a professional, però sobretot com a persona. Juntament amb totes i tots vosaltres, hem fet molta i bona feina. Hem encetat projectes nous com l’Espai d’Acollida i l’Espai Dona, sense deixar de banda els que la Fundació ha seguit realitzant durant els 32 anys de la seva història, com el Casal-Menjador d’Estiu o l’acompanyament i el suport social. Durant tots aquests anys, i especialment en aquests darrers, en què la crisi ha colpejat de forma més violenta a aquells que ja estaven castigats anteriorment, hem seguit treballant de forma seriosa i amb el màxim rigor per fer possible allò que marca l’ideari de la Fundació: “estar a prop dels més desatesos”.

Gràcies per tot el que m’heu ensenyat, compartit, discutit, recolzat… Estic segura que una feina com la que es fa a la Fundació Escó, no seria possible sense la implicació i el suport de moltes persones, institucions, entitats… que creuen en projectes com aquest. I gràcies sobretot als companys de camí: professionals i voluntaris de la casa, que al llarg d’aquests anys m’han ajudat a realitzar la meva feina. La seva vocació, implicació i compromís han estat en molts moments fonts d’inspiració per a la meva tasca. 

Des de l’1 de maig, el Josep Solà està assumint les funcions i responsabilitats del càrrec de Director. El Josep té experiència en el sector i coneix el barri i els projectes que s’hi realitzen. El Patronat de l’entitat li ha encomanat la tasca de dirigir la Fundació en aquesta nova etapa, i estic segura que ho farà amb il·lusió i sentit de la responsabilitat. Per part meva, només insistir que ha estat una etapa de la meva vida professional i personal extraordinària. I que sempre portaré a la Fundació i la seva gent en el cor. Estic a la vostra disposició i espero que ens anirem retrobant pel camí. Ha estat un plaer!

M’adreço a molts i moltes de vosaltres per primera vegada, i el primer que vull fer és donar les gràcies.

Gràcies al patronat per confiar en mi i oferir-me una oportunitat tant atractiva. Gràcies a l’equip tècnic per tota la bona feina feta durant tant de temps, per la vostra acollida i per mostrar-me l’esperit de la Fundació en aquest primers dies a l’organització. 

I gràcies a totes i tots els voluntaris, la vostra tasca es fonamental i imprescindible.  La Fundació Escó sense vosaltres no seria el mateix. Espero no trigar molt a poder-vos conèixer a gairebé tots, tant de bo a totes i tots, els que formeu part de la força del voluntariat que ens ajuda i empeny cada dia.

Sempre és complicat assumir la responsabilitat de coordinar una organització com la Fundació Escó després de tenir una precedent com la Bea, que ha desenvolupat una trajectòria tan intensa i profitosa. Gràcies Bea per tota la teva implicació i la feina ben feta.

Per la meva part, us puc oferir la meva experiència i els coneixements que puc tenir, tot el poc o molt que sé, per continuar la feina tant bona que s’ha fet fins ara, i  amb tota la meva il·lusió espero poder col·laborar en un projecte tan engrescador.

Jo aportaré tot el que tinc, però, sobretot, us ofereixo el meu temps per escoltar-vos a totes i tots. Escoltar les vostres propostes, les vostres il·lusions, les vostres angoixes, les vostres esperances i també,les vostres propostes de millora. Jo intentaré donar-vos les respostes que conegui; i si no les tinc, les trobarem tots plegats. 

I amb la necessària participació de tots i totes: patronat, voluntaris/es, persones ateses i equip tècnic, podrem col·laborar als canvis que ens proposava Eduardo Galeano amb la seva frase: “Molta gent petita, en llocs petits, fent petites coses, poden canviar el món”.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *