Equip

Som un grup de persones compromeses, responsables i il·lusionades. Voluntaris, Patronat i Equip tècnic compartim un mateix objectiu: contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones que atenem.

mans

El Patronat és el màxim òrgan de responsabilitat de la Fundació Escó, encarregat de vetllar per la missió, la visió i els valors de l’entitat. Renovat el 2014, està format per persones de diferents àmbits professionals amb una forta implicació en l’activisme social:

 • President: Josep Puyol Mor. Llicenciat en Dret i Màster en Assessoria Financera Europea. Ha estat consultor empresarial, assessor d’emprenedors i Director Financer d’un holding d’empreses internacionals del sector químic. També ha treballat com a professor de l’Escola de Pràctica Jurídica i del Secretariat Jurídic de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Ha estat membre i assessor de diverses fundacions i actualment col·labora amb Acció Solidària Contra l’Atur en tasques d’assessoria. És patró de la Fundació Escó des dels seus inicis, ocupant el càrrec de Secretari. Actualment n’és el President des de 2014.
 • Vicepresidenta: Cecilia Bosch Nuri. Màster en Gestió i comunicació d’entitats solidàries, especialista en intervenció social en barris deprimits i la seva població (la Mina de Sant Adrià, la Salt Alta de Badalona i el Raval de Barcelona). Actualment col·labora amb diverses entitats socials en els àmbits d’atenció a les persones, organització i direcció. Fundadora del Casal d’estiu i patrona de la Fundació Escó des dels seus inicis, ostentant la Presidència i la direcció general fins el 1996 i la Vicepresidència fins a l’actualitat.
 • Secretària: Carme Busquets Vila. Llicenciada en Geografia i Història. Actualment és Coordinadora d’Educació Secundària en una escola del Poble Sec on imparteix classes des de 1987. Ha estat Responsable Pedagògica de grups d’infants i joves en diferents parròquies i ha format part del Consell Parroquial, el Consell Arxiprestal i el Consell Diocesà. La seva vinculació amb la Fundació neix l’estiu de 1987, quan va començar a col·laborar amb la comptabilitat del Casal d’estiu.
 • Vocal: Pau Robert i Álvarez. President de la Fundació Escó entre 2004 i 2014, exercint també com a comptable de forma voluntària.
 • Vocal: Mª Rosa de Jover Armengol. Mestra de Primària, amb especialitat en Educació Especial. Actualment és Cap d’estudis de l’escola Rubén Darío, situada al barri del Raval de Barcelona. És membre del Patronat de la Fundació Escó des dels seus inicis, gestionant la direcció del Casal d’estiu fins l’any 1992 i ocupant el càrrec de Presidenta de l’entitat entre 1997  i 2003.
 • Vocal: Josep Oriol Xirinachs i Benavent. Prevere, reconegut especialista en el sector de la lluita contra l’exclusió. Va ser el primer responsable del Secretariat Diocesà de Marginació (1981-1997), càrrec que el va connectar amb la Fundació Escó des dels seus inicis.
 • Vocal: Rosa Ballús i Vila
 • Vocal: Alicia Tolosana i Rotellar
 • Vocal: Jordi Camps i Costa. Responsable dels Sistemes de Gestió Competencial de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Des de 1991 és col·laborador acadèmic del Departament de Ciències Socials d’ESADE. Va ser monitor-coordinador del Casal d’estiu de la Fundació, col·laborant també en la Comissió Pedagògica i l’Equip Tutorial de Joves.
 • Vocal: Carolina Lopez Rodríguez. Mestra de música d’Educació Infantil i Primària en una escola a Badalona. Ha col·laborat com ha monitora, sotscap i cap del Casal-Menjador d’estiu de la Fundació entre els anys 1996 i 2005. També va participar durant dos anys en grups de suport en llengua per a joves estrangers de la Fundació. Actualment col·labora en una entitat del barri de Sant Roc de Badalona.
 • Vocal: Lluís Riera Martí. Professor de matemàtiques i entrenador de bàsquet. Ha estat monitor voluntari del Casal-Menjador d’estiu entre 1999 i 2005 i des de fa uns anys col·labora en la creació i manteniment de la pàgina web de la Fundació.
 • Vocal: Enric Termes Ferré
 • Vocal: Dolors Trinitat Albertí. Professora jubilada. Vinculada a la Fundació des de l’any 1990 on va exercir de Responsable de la formació de les dones fins el 2003.
 • Vocal: Pere Berengueras
 • Vocal: Carmina García-Baquero Fàbrega. Religiosa de la Companyia de Maria Lestonnac. Vinculada a la Fundació des de 1989, col·laborant durant 12 anys en els equips d’acompanyament a les famílies i en tasques variades del Casal d’estiu. Actualment col·labora en diverses entitats del barri de Sant Roc de Badalona.
 • Vocal: M. Antònia Gensana Merola. Pre-jubilada de l’àmbit de la banca, amb una gran experiència com a voluntària de diferents entitats dedicades a la infància, la gent gran i la discapacitat. Actualment és secretària del Secretariat Català pel Voluntariat Social, col·labora amb l’església de Sant Gaietà dels PP Teatins i amb la Fundació Escó -des de 2005- com a voluntària de gestió i monitora del Casal.
 • Vocal: Xavier Puig Santularia. Diplomat en Magisteri d’Educació Primària i Educació Social. Director de l’Associació per la creació d’Estudis i Projectes Socials (CEPS), especialitzada en infància, família i desenvolupament comunitari. Vinculat des de 1998 a federacions i plataformes empresarials d’infància i acció social a nivell català, espanyol i europeu.
 • Vocal: Òscar Puy Roca. Jurista del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i advocat col·legiat a l’ICAB. Professor del Màster de Gestió i Comunicació d’Entitats Socials i Solidàries i professor associat dels graus de Dret i Criminologia de la Universitat Abat Oliba-CEU. Ha col·laborat amb la Fundació del Casal de Sords de Barcelona, la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014 i entitats de reinserció social com ARCA i AFMA.

El voluntariat és una peça clau de la Fundació. La nostra tasca no seria possible sense la dedicació i implicació dels més de 100 persones voluntàries que col·laboren cada any com a monitors de lleure, formadors de tallers i en tasques de gestió, comunicació o manteniment.

L’equip tècnic està integrat per un grup multidisciplinar de professionals que treballem de forma conjunta i coordinada.

 • Direcció: Josep Solà Belda
 • Assessoria social: Purificación Iglesias, Isabel Pérez Molina
 • Espai Dona: Laia Fernandez Cots
 • Assessoria Jurídica: Solange Hilbert
 • Sensibilització i Voluntariat: Mª José López Torres
 • Captació de fons: Mª José López Torres
 • Comunicació: Andrea Freixas Lausín

*Les relacions laborals de la Fundació Escó están regulades en base al Conveni de Catalunya d’acció social amb infants, joves, famílies i d’altres en situació de risc.