Traspàs de Cecília Bosch, fundadora d’Escó

Captura de pantalla 2015-07-29 a la(s) 13.00.13
Traspàs de Cecília Bosch i Nuri,
fundadora del Casal-Menjador d’estiu,
patrona vitalícia i ànima de la Fundació Escó des dels seus inicis.


Volem transmetre el condol a família i amics.
Des de la Fundació Escó tindrem molt present el seu record.
L’estiu de 1984 i fruit d’un greu brot de tuberculosi que afectava gran part de la població infantil del barri del Raval, un estudi sanitari va detectar l’escassa o deficient alimentació dels infants com una de les causes de la malaltia. L’estudi, impulsat per un grup del Secretariat Diocesà de Marginació, assenyalava molts infants amb nombroses mancances sanitàries i socials. Arran d’aquest estudi, la Cecília -juntament amb un grup de persones- van decidir actuar per contribuir a pal·liar la fam de la població infantil del barri.

f_esco_raimon_1

Sota l’empara de la Vicaria Episcopal i a través de la Parròquia de Sant Agustí, la Cecília i mossèn Josep Maria Juncà, amb el suport pedagògic de Sor Àngela, Filla de la Caritat, i del Secretariat de Marginació, van comparèixer al Ple Municipal del Districte de Ciutat Vella per denunciar la greu situació, que es veuria agreujada a l’estiu amb el tancament dels menjadors escolars. Conscients de la necessitat de muntar un menjador d’emergència durant els mesos de vacances, es van oferir per gestionar un Casal urbà d’estiu on els infants no només vinguesin a dinar, sinó que també se’ls oferís acollida en un ambient familiar i agradable.

Davant la proposta, el regidor municipal Il·lm. Sr. Pau Cernuda, va donar ple suport a la iniciativa i va acordar cedir l’ús temporal de l’escola pública Milà i Fontanals a més d’un modest suport econòmic per engegar la logística del Casal-Menjador d’estiu, que aquest 2016 ha celebrat la seva 32a edició.

dsc_0070

La Cecília va ostentar la Presidència i la Direcció General de la Fundació Escó fins el 1996 i la Vicepresidència fins a l’actualitat. Durant molts anys, ha col·laborat també amb diverses entitats socials en els àmbits d’atenció a les persones, organització i direcció, impulsant projectes d’intervenció social en barris deprimits com la Mina de Sant Adrià, la Salut Alta de Badalona i el Raval de Barcelona, sempre tenint present l’esperit de l’evangeli.

Al Tercer Sector, trobarem a faltar la teva energia, lluitant sempre per oferir un servei que prioritzés la dignitat de la persona, des del respecte i l’estima.

[huge_it_slider id=»10″]

Un pensamiento en “Traspàs de Cecília Bosch, fundadora d’Escó

  1. Federico

    Cecilia fue toda su vida un ejemplo de civismo y solidaridad. Siempre es dolorosa una pérdida humana, pero en caso mucho más, porque Cecilia era un ejemplo positivo dentro de este mundo en el que nos ha tocado vivir, un mundo que asiste a la debilitación de casi todos los valores que nos hace humanos .
    Por ello y para siempre, muchísima gente la tendrá en su corazón.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *