Suma’t al voluntariat!

zzzzzzzzzzzzUna de les nostres finalitats és col·laborar a favor d’una ciutadania crítica, conscient i activa. Per això, volem potenciar el voluntariat com una resposta de participació ciutadana responsable, com una eina de transformació social.

Els voluntaris són un pilar bàsic en el dia a dia de l’entitat. La seva dedicació al costat de les persones és clau en els processos d’acompanyament, foment de les capacitats personals i reforç de l’autoestima.

Hi ha moltes maneres de col·laborar. Quina és la teva?

  • Dinamitzadors/es de tallers. S’encarreguen de preparar els continguts i la metodologia del taller, dinamitzar l’activitat amb les dones un cop per setmana i avaluar-ne el seu funcionament. L’Espai d’Acollida a la Dona de la Fundació Escó ofereix tallers de cuina, informàtica, costura, artesania, tertúlia, català i castellà amb l’objectiu de potenciar les seves habilitats personals i relacionals. El compromís mínim és d’una hora i mitja setmanal.
  • Equip de gestió. S’ocupa d’atendre el telèfon i les visites, fer fotocòpies, realitzar encàrrecs, organitzar l’arxiu i col·laborar en altres tasques administratives. El compromís és d’un matí o una tarda setmanal, en funció de la disponibilitat de cadascú i les necessitats del servei.
  • Monitors de l’Esplai Escó. És un espai de lleure per a infants d’entre 6 i 12 anys del barri del Raval en situació de vulnerabilitat social. L’equip de monitors s’encarrega de l’organització i la dinamització de les activitats, l’educació en hàbits i valors i la comunicació amb les famílies. Les activitats de l’esplai es duen a terme en cap de setmana al llarg de tot el curs escolar, principalment els dissabtes de 17 a 19.30h. Més informació
  • Equip de comunicació. Col·labora en tasques relacionades amb el disseny de materials, la gestió de la pàgina web o la creació de productes audiovisuals (fotografia i vídeo).
  • Monitors/es del Casal-Menjador d’estiu. S’ocupen de dissenyar, executar i avaluar el pla educatiu, dinamitzar les activitats amb el seu grup d’infants i fer seguiment dels casos, a més de donar suport en tasques de logística. Les activitats del Casal-Menjador es duen a terme durant els mesos de juliol i agost, amb un compromís mínim de quinze dies. Es pot col·laborar com a monitor de dia (de 9.30 a 18.30h) o com a monitor de menjador (de 12h a 16h), reforçant els hàbits d’alimentació i el comportament a taula durant els àpats.

Per a més informació o per sumar-te al nostre voluntariat, pots contactar amb:

Maria José López

Responsable de Voluntariat

mariajose.lopez@fnesco.org