‘Temps per formar-te’, nou monogràfic sobre salut i habilitats parentals

L’Espai Dona engega un monogràfic sobre salut i habilitats parentals on hi participen una quinzena de mares amb infants de 0 a 4 anys que no van a l’escola bressol i que no compten amb una gran xarxa familiar. Temps per formar-te ofereix a la dona un espai de descongestió, de compartir dubtes i angoixes i d’aprenentatge sobre la maternitat, l’educació i la criança dels fills. Per possibilitar la conciliació familiar, es posa a disposició de les mares un espai de vetlla i joc per a l’infant mentre dura la formació.

temps per formar-te

Temps per formar-te gira entorn el «ser mare, ser dona». Ofereix xerrades sobre els drets de la dona, la salut i la maternitat, així com la criança i les primeres cures de l’infant, la resolució de conflictes amb els fills i els plans de futur. Es tracta d’un espai de descongestió per a la dona, de compartir dubtes i angoixes sobre la maternitat, de generar vincles i crear dinàmiques constructives i positives d’empoderament. El projecte es complementa amb un espai lúdic i educatiu per als infants que es posa a disposició de les mares mentre dura la formació.

El monogràfic consta de set xerrades que es duran a terme durant el primer trimestre del curs. Per realitzar aquesta formació, la Fundació Escó compta amb la intervenció de diferents professionals: una psicòloga, una treballadora social, dues infermeres del Servei de Salut Comunitària de Ciutat Vella i una especialista en gènere i salut sexual i reproductiva de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears.

El projecte inclou assessorament individualitzat sobre la salut de la dona, així com la possibilitat d’accedir a un servei gratuït d’assessorament ginecològic.

D’on sorgeix el projecte?

Des de la Fundació Escó observem com, des de fa tres anys, moltes de les famílies ateses han vist empitjorar la seva situació laboral, econòmica i d’habitatge. Aquesta situació de precarietat, juntament amb la frustració de no poder fer front al dia a dia, ha posat a prova moltes famílies.

Aquest any, la Fundació ha detectat un augment exponencial de preguntes, dubtes i demandes sobre la criança i educació dels infants en famílies fortament colpejades per la crisi, sovint monomarentals i que no compten amb el suport d’una gran xarxa familiar. La Fundació Escó vol ser l’àvia que tenen lluny, un espai de referència on preguntar, demanar consell i compartir angoixes i dubtes sobre la maternitat, l’educació i la criança dels nens i nenes.